Home » Woningen » Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar

Als u zich afvraagt of u uw huis via een makelaar kunt verkopen of zelf kunt verkopen, zijn er een paar dingen die u moet weten. Ten eerste kunnen makelaars erg duur zijn en duizenden dollars kosten voor elk huis dat ze verkopen. Als u besluit zelf een huis te verkopen, moet u investeren in alle benodigde materialen en deze georganiseerd en gereed hebben voordat u op de markt gaat, zodat u potentiële kopers kunt aantrekken wanneer ze zien wat u te bieden heeft. Als u een huis via een makelaar verkoopt, betaalt u een vast bedrag dat is gebaseerd op een percentage van het totale verkoopbedrag.

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar

Er zijn ook enkele andere voor- en nadelen om zowel een huis via een makelaar te verkopen als zelf een huis te verkopen Mijn Verkoopmakelaar | Nooit meer een slechte makelaar

De allerbeste makelaar voor jouw woning

Een nieuwe generatie makelaars voor een nieuwe generatie verkopers

  • Gratis
  • Onafhankelijk
  • Vrijblijvend
  • Snel

Leg je woning voor aan makelaars

Leg jouw woning voor aan makelaars uit de buurt en ontdek hoe zij de verkoopkansen inschatten. Kies vervolgens de beste makelaar op basis van kosten, prestaties, beoordelingen en snelheid.

  • Makelaars uit de buurt

  • Meerdere reacties op jouw woning

  • Duidelijkheid over de kosten

  • multiple actions home

    Kies zelf wie jouw huis mag verkopen

Hoe werkt het?

1. Vertel

Wat uw huis bijzonder maakt en wat uw voorkeuren zijn.

2. Ontvang

Binnen 2 dagen persoonlijke reacties van makelaars.

3. Vergelijk

De prestaties, kosten en aanpak van makelaars uit de buurt.

4. Kies

Nodig de beste makelaar uit voor een kennismaking.

Dit zeggen huisverkopers:

Ik wilde mijn woning snel verkopen, maar het vinden van een geschikte makelaar kostte mij veel tijd. Toen kwam ik Mijn Verkoopmakelaar tegen: ik maakte enkele foto’s van mijn huis en had binnen twee dagen meerdere reacties van makelaars ontvangen. Ik vond het prettig dat ik vooraf de kosten kon vergelijken, en koos voor de makelaar met een vast bedrag. We zijn nog geen drie weken verder en mijn woning staat al op Funda. Bedankt, Antoine!

Ayse (33)

Rotterdam

Heel fijne, duidelijke site, die het mogelijk maakt om bij meerdere makelaars een voorstel te krijgen voor de verkoop van jouw huis. Door middel van het opgeven van de basisinformatie over de woning en het uploaden van foto's, kunnen de makelaars al vrij concrete verkoopprijzen, courtage etc opstellen.

Hannah (30)

Amsterdam

Het kiezen van een makelaar is niet makkelijk, tenminste…..niet voor mij. Dit doe je namelijk niet al te vaak in je leven. Door Mijn Verkoopmakelaar in te schakelen werd ik met die keuze direct geholpen. Prima service!

Bertil (63)

Rotterdam

Wij zijn zeer tevreden met de makelaar die wij hebben. Mede door de inzet en goede advies van Mijn Verkoopmakelaar. De makelaar die wij hebben benaderd gaf ons goed en eerlijk advies. We hadden al binnen 1 week de eerste kijkers. Het huis is nog niet verkocht maar ziet er wel naar uit dat dit op korte termijn gaat gebeuren.

Louis (51)

Veen

We hadden al meerdere malen een makelaar over de vloer gehad. Maar omdat we nog niet echt direct tot verkoop over gaan, hadden we het nog even uitgesteld. Totdat we Mijn Verkoopmakelaar tegenkwamen. Zo kregen we meerdere reacties van makelaars, ook buiten Lisse. En hebben we besloten om met één daarvan door te gaan, buiten Lisse, waar we nog niet eerder van gehoord hadden.

Jolanda (56)

Lisse

Mijn Verkoopmakelaar is erg ondersteunend geweest in het proces. Het zoeken naar een geschikte makelaar is mij uit handen genomen. Ik heb geen tijd geïnvesteerd in het uitnodigen van allerlei makelaars bij me thuis. De screening vond al op voorhand plaats. Ik heb foto’s van mijn huis gestuurd naar mijn verkoopmakelaar zodat makelaars een impressie hadden van het te verkopen huis en zij hebben een voorstel geschreven. Heerlijk toch zo’n werkwijze. Mijn Verkoopmakelaar is snel te bereiken voor overleg en dit werkt erg prettig. Bedankt voor de fijne ondersteuning.

Conny (44)

Nijmegen

Veelgestelde vragen

money wallet open

Kost dit geld?

Nee. Mijn Verkoopmakelaar is helemaal gratis. Onze makelaars helpen u in de hoop dat u één van hen kiest.

credit card disable

Zit ik ergens aan vast?

Nee. Gebruikmaken van Mijn Verkoopmakelaar is vrijblijvend. Wij hopen dat u uiteindelijk een goed besluit kan nemen.

phone actions smile

Krijg ik straks vervelende telefoontjes van makelaars?

Nee. Wij delen uw gegevens niet met makelaars. U bepaalt met wie u contact wilt.

single-neutral-question. Als u besluit zelf een huis te verkopen dan moet u zelf de advertentiekosten betalen en eventueel iemand inhuren om uw huis voor u te verkopen. Een ander voordeel van uw huis laten verkopen door een makelaar is dat zij contacten hebben door het hele land en uw huis veel sneller kunnen verkopen dan wanneer u het zelf zou doen. Sommige makelaars treden zelfs op als aankoopmakelaar en proberen hun klanten ertoe te brengen uw huis te kopen als ze potentieel in het onroerend goed zien. Een derde voordeel om uw huis via een makelaar te verkopen, is dat zij uw huis ook inspecteren op eventuele problemen en u een gedetailleerd rapport kunnen geven over de staat van het huis.

Dus welke methode moet je kiezen om een huis te verkopen? Het hangt er echt van af voor hoeveel geld je je huis wilt verkopen en hoe snel je het wilt verkopen. Je kunt meestal overal goedkope huizen vinden en misschien kun je er zelfs een kopen met het geld dat je van de makelaar hebt gespaard. Als u uw huis echt zelf wilt verkopen, moet u het kopen en eventuele problemen oplossen. Als je een huis wilt kopen en opknappen, moet je altijd proberen een huis te kopen met een lage hypotheek omdat het minder kost dan een huis waar veel werk aan moet worden gedaan. Het beste aan het kopen of opknappen van een huis is dat je het later altijd kunt verkopen voor meer geld dan je eraan had uitgegeven.

Klik hier: Mijn Verkoopmakelaar