Home » Verbouwen » Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels

Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels? Terrazzo is een amalgaam van verschillende materialen, die allemaal sterke kleefkracht hebben en een breed scala aan decoratieve mogelijkheden, vooral voor gebruik in badkamer- en keukenontwerp. Het is echter ook vrij eenvoudig om terrazzo zelf als bouwmateriaal te gebruiken – het is zo goedkoop dat een grootschalige toepassing vaak alleen nodig is als er geen bestaande mortel tussen de vloer en het plafond of de muur is en voeg niet zo moeilijk te installeren is als gescheurd cement. Een dun membraan van terrazzo over een multiplex oppervlak kan een prachtige, doorschijnende uitstraling van verschil geven en de waarde van een huis verhogen.

Terrazzo is meestal een combinatie van marmerstof, terrazzo (fijngemalen composietmateriaal) en cementtegels (ook fijngemalen composietmaterialen, maar dekkend en duurzamer dan terrazzo). Terrazzo is een poreus materiaal, wat betekent dat water en vele andere vloeistoffen op het oppervlak parelen en vervolgens wegvloeien in de vloer erboven. Wat zijn terrazzotegels? Het is een cementachtig composietmateriaal, dat wordt gemaakt door marmerstof te mengen met terrazzo (een fijngemalen composietmateriaal).

De voeg in terrazzo-vloeren is het dunne membraan tussen de terrazzo en de voeg Retrotegels terrazzo tegels. Dit maakt terrazzotegels ideaal als vloermateriaal. Het is ook wat ze tot een geweldig bouwmateriaal maakt: omdat het voegmiddel doorschijnend en sterk absorberend is, sluit het oppervlakken beter af dan elk ander natuurlijk tegelvloerproduct en wordt het schoonmaken een stuk eenvoudiger.

Link naar de website: https://www.retrotegels.nl/